Aus dem nichts

 Mensen die je beter niet kunt tegenkomen. Ook niet in de bioscoop. Dode, lege ogen die niets zeggen over een waarom. Het doet er dan ook niet toe waarom er een Turkse winkel in Duitsland in de lucht vliegt.

 Het verhaal is dat van de Duitse Turk Nuri, die vrijkwam na een gevangenisstraf wegens dealen, een vertaalbureautje begon om gedetineerden te helpen, trouwde met de mooie Katja en een zoontje kreeg.

 Van Katja's pril geluk blijft niets over als er een bomaanslag wordt gepleegd waarbij ze man en zoontje verliest. Neonazi's? In een keurig uitgesponnen rechtszaak kan niets hard gemaakt worden. Een fan zijn van Adolf Hitler bewijst nog niks.

 Volgt een poging tot wraak van Katja, die eindigt in zelfmoord. op het Griekse eiland waar de moordenaars - van defascistische 'Gouden Dageraad' - heen zijn gevlucht.

 De titel krijgt dan een ironische betekenis. De uitgesponnen emoties van Katja komen uit het niets, net als het motief van de daders. De uitspraak van de rechter is dan juist: geen overtuigend bewijs. En dus geen film.