Hoe het verder ging

‘Goedenavond, ik zat net te Googlen op Cafetaria Smitje en zag toen een foto van de cafetaria op avondlog. Toen ik op de foto klikte las ik de tekst over Juan en Tineke (later bekend als Tina), ik ben hun dochter en vond dit erg leuk om te lezen en vroeg me af of dit een stukje is van een langer verhaal of dat dit de enige tekst is. Mijn vader is vorig jaar helaas overleden maar m'n moeder zal het erg leuk vinden om terug te lezen. Met vriendelijke groet, Conchita Beltran’

 Beste Conchita, Je stuurde je mailtje naar Yolande Nusselder, die behalve sinds 1965 mijn vrouw ook al een paar jaar mijn uitgever is. Zij heeft ook mijn boekje met verhaaltjes over mijn eerste Amsterdamse studentenjaren uitgegeven, waarin het verhaal over Cafetaria Smitje staat, en ook café de Lelie voorkomt, waar je mooie moeder de scepter zwaaide. Doe haar vele groeten! In de Nieuwe Leliestraat kwam ik vaak bij je grootvader 'Smitje'. Yolande en ik woonden toen nl. in het Studententenhuis aan de Westermarkt, dat nu afgebroken is. Het boekje waar dit alles in voorkomt heet 'Iemand zijn in Amsterdam' en is uitgegeven bij uitg. Avanti (dat is dus Yolande, yolnus@xs4all.nl). Als je me je postadres geeft stuur ik het je op. Andere mensen kunnen het daar ook bestellen, door haar een mailtje te sturen.

 Nu weet ik dat jij er bent. Nog als de dag van gisteren herinner ik me dat Tineke van vakantie terugkwam met een Spaanse vriend, die Juan heette. En die weldra ging assisteren in het cafetaria van Smitje. Veel dank voor je bericht. Wim.