Mogelijkheden

Europa wil een standaardoplossing voor apparaten. Een standaardoplader. Na een hele ochtend prutsen en bellen met helpdesks krijg ik toch RTL7 niet op mijn tv, terwijl daar toch het mooiste voetbal wordt uitgezonden. En als het nu de eerste keer was. Wat doe je, als amateur? Aan en uitzetten, er harde klappen opgeven. Niks, en dat de gesprekken. War zier u nu? Geen RTL7. De student dan? Mijn vriendin zitte de gesprekken voort, wat eindigde met een monteur, die morgen zou komen.

In de BBC-radiotudio's, dat mooie stenen schip, hadden ze ooit in alle hokken de zelfde microfoon. Ging er een stuk dan haalde je een andere. Toch verdwenen ze. Machtig gebouw, waar alle portiers en baliemannen oorlogsinvaliden waren. 

De  inwisselbaareid van mensen is nog ver, maar Willem Alexander en echtgenote? Daar zijn er toch steeds meer van? Tot en met het uitpuilen toe.  Valt er eens openbaar personage weg dan staat er zo een ander. Jansen en Jansens ontstonden doordat de vader en oom van Herge de zelfde hoeden droegen en allebei met een stok liepen. Omdat ze daar zekf aardigheid in hadden. De drang te zijn als anderen is sterk, behalve dat er dan net een klein, onderscheidend verschil moet zijn, een kroontje of hoedje. Als Jansen en Jansens dat niet niet hebben, volstrekt identiek zijn, is dat grappig. Als morgen de monteur koimt - als ie komt - verwacht ik dat hij zal zeggen ''ó deze, die wordt niet meer gemaakt hoor. Maar er is een nieuwe, met veel meer mogelijkheden'.

Wacht u voor dat woord: 'mogelijkheden'.