Tytgats erotica op 20 augustus

 Voor wie de Edgard Tytgat-tentoonstelling in het Stedelijk Museum te Schiedam nog niet zag is hier de extra attractie. De data zijn nu definitief.

 Op 20 augustus om 15.00 is er in het museum de exclusieve bezichtiging van 'pikante' tekeningen van Tytgat uit de serie 'Huit dames et un monastère(Acht dames en het klooster), een sleutelwerk uit de jaren '40. Met bij­behorende teksten van hem zelf. Ik zal als jarenlange liefhebber proberen het verhaal toe te lichten.

 Twee priesters spelen een erotisch kaartspel, met de acht vrouwen als inzet. Elk van hen neemt de identiteit van een speelkaart aan. Het spel beslist over hun lot. De onuitgegeven reeks aquarellen bestaat uit vijf boeken, samen meer dan 500 pagina's. Op de tentoonstelling, die tot en met 2 september te zien is, ligt - uit privébezit - een selectie van 32 tekeningen uit de Acht dames. Wegens de kwetsbaarheid van het werk is het aantal deelnemers beperkt tot 12. Wees er dus snel bij, want vol = vol.

Toegang is gratis. Graag tijdig aanmelden via info@stedelijkmuseumschiedam.nl ovv. ‘Huit dames.’

PS. 20 augustus staat op de site van het museum aangekondigd. Echter, dat is een maandag en de directie is pas maandag as. terug van vakantie. Gewoonlijk is het museum nl. dicht op maandagen.. Maandag meer..