Uniformen

 Ja, ik maakte het 'Dachautje spelen' mee bij het corps en liep - als enige - na twee dagen weg. 't Was te zien in Andere tijden. En nu lees ik dat het Groningse corps Vindicat al zijn subsidies en accreditaties verliest. Hadden ze die dan? En waarom?

 Commentaar: 'Het corps is teleurgesteld over het besluit. Het bestuur benadrukt dat een cultuurverandering tijd kost.' Huh? Ik herinner me opeens Prinsjesdag waar langs de route de Studentenweerbaarheid stond opgesteld in hun 'traditionele' schertsuniformen.

 Er werd niet bij verteld dat die weerbaarheden een soort nep-legertjes zijn die sinds de 19de eeuw bij de studentencorpora horen.

 In de jaren '60 werden geen weerbaarheden opgeheven, O nee. integendeel. Maar dit jaar ontbraken er op Prinsjesdag een paar, waaronder dat van Groningen. De leden van Tyr ‑ onderdeel van Vindicat ‑ waren niet welkom. Waarom? Niet vanwege de Vindicat-rellen bij de ontgroening. Nee, het was omdat ze nog geen nieuw uniform hadden.

 Volgens Astrid Kersseboom stonden de studenten vorig jaar nog in rokkostuum langs de route. 'Maar schijnbaar werd dat niet goed gevonden. Daarom mochten ze er dit jaar niet staan.'