Unity Mitford

 Was de fanatiekste Hitler-fan van de zes adellijke Engelse zusters. Ze dronken thee. Eindelijk kreeg ze meer aandacht dan haar zussen. Het vorige stukje over Laura Thompsons 'Take six girls' eindigde met Unity's zelfmoord in 1939. In een parkje in München, nota bene met het Walther pistool dat ze van de Führer had gekregen.

 Het bleef bij een poging. De kogel bleef in haar achterhoofd zitten, onverwijderbaar, en maakte haar nog gekker dan ze al was. Hitler zocht haar meermalen op in het ziekenhuis en betaalde de rekeningen. Via Zwitserland brachten haar ouders haar naar huis. De tabloids storten zich op Unity. Onderweg werd de ambulance gesaboteerd.

 Moeder bleef fanatiek pro-Hitler, maar de schrijvende zuster Nancy werd verpleegster tijdens de bombardementen van Londen.

 Unity liep mee in pro-Duitse demonstraties in Londen met een swastika op de mouw en kwam terecht in vechtpartijen waarvan ze genoot. Er werden vragen gesteld in het parlement, Ze kwam meermalen in het bioscoopjournaal. In 1948 stierf ze, zeer dik en gek geworden op het Schotse eiland dat de familie bezat.

Tags: