Guusje ter Horst, zette de kleur
Béatrice Schönberg
Tineke Huizinga (épauletten kunnen weg)

Stijl

 Ik verheugde me op de trapfoto. Hoopte op stijl, na het kakelbont van het vorige gezelschap. Van Guusje ter Horst en Tineke Huizinga vooral.Ter Horst stond er. Het bessensapkleurige jakje kleurde bij heur haar. De kleur op die foto waar het oog naar toe trekt. Ogen fonkelden.

 Huizinga is nog maar staatsscretaris dus mocht er niet op. Maar ze stond opeens in de Ridderzaal met een strak crème pakje, tegen het ivoor aan. Voor donkerharigen werkt lichte kleding hoe dan ook, en dit was - ook door het gelijkgekleurde hemdje - net precies de aanpak van de door mij bewonderde Franse nieuwsleesster Béatrice Schönberg (vaak op TV5). Het geheim voor televisie zit hem erin dat het hemdje zo laag gesneden is dat het buiten het onderste beeldkader blijft. En zo lijkt het of Béatrice met alleen een jasje aan het nieuws leest. Daar bij een hoezo? gezicht trekkend.

 Zou Tineke Huizinga naar TV5 kijken? Ze had zelfs rouge blosjes gemaakt á la Juliette Binoche. Of steeg het bloed haar werkelijk naar de wangen? PS. Détail: de epauletten kunnen weg.

Tags: