Delphine Lecompte zijn

 Het is wennen, maar het lucht reusachtig op. Zoveel uitwegen, zoveel luchtgaten en aanvechtingen. Het begint al met hoe ik haar 'Dichter, bokser, koningsdochter' (2015) vond. In de uitverkoop van de bibliotheek op het Roelof Hartplein. Met op het schutblad een onontcijferbare handtekening onder het woord 'AFGESCHREVEN'. Delphine Lecompte uit Brugge kunnen zijn, al is het maar voor een middag, Lees maar waarom ik zo graag met haar speel, bijvoorbeeld 'Rits een wesp':

 'Ik kom mijn tweede redder tegen in de nachtwinkel/ Van de zwaarmoedige Liberiaan die altijd loenst/ En moeilijke boeken over gemakkelijke planeten leest/ Mijn tweede redder leest de Zweedse ingrediëntenlijst/ Van een pak puddingpoeder, hij lijkt teleurgesteld in de ingrediënten.

 Hij merkt dat ik hem aanstaar en zegt 'Je rits is kapot, het is niet erg/ Want ik ben een gerenommeerde de ritsenhersteller!'/ Mijn tweede redder koopt uiteindelijk toch het pak puddingpoeder,/ En ook nog een bokaal augurken, en een tube secondelijm/ Ik koop niets , maar ik steel zonder zelfverwijt een fles roséwijn.

 Buiten vraag ik aan mijn tweede redder: 'Is het ver naar de plaats/ Waar je gezwind en opgewekt ritsen herstelt omdat het je roeping was?'/ Hij antwoordt nors: 'Het was mijn roeping niet, mijn roeping was imker.'/ Het was niet ver na vijf minuten wandelen mag ik/ Mijn eerste ritsenparadijs betreden, zoals elk paradijs is ook dit paradijs onbeschrijflijk.

 Na de ritsherstelling bekijken we in de woonkamer van mijn tweede redder Casablanca/ De zon komt op en een wesp ontwaakt op de vensterbank/ Mijn tweede redder maakt pudding voor ons ontbijt/ We neuken zodat de pudding rap lauw wordt, het schijn te werken/ Helaas heeft de wesp dezelfde honger als ik , voor ik het besef heb ik hem verzwolgen.

 Mijn tweede redder haalt traag en koelbloedig een scalpel/ En een gifgroen rietje uit zijn ritsenparadijs/ Hij maakt een soort rits van mijn keel, bedenk ik mij al te sentimenteel/ Na de redding keer ik niet huiswaarts; ik ga naar het pompeuze Astridpark/ En luister naar de monarchiehatende monoloog van de meest tandrijke clochard van West-Europa.