Louis digitaal

 Dichter, scheepsarcheoloog en (onder meer) componist Louis Lehmann (92) heeft een eigen website, gemaakt door Frank Esselink in opdracht van de Bezige Bij.

 En, zijn vriendin Alida Beekhuis, die hem dagelijks bezoekt in het verpleeghuis, bericht me dat ze zondag 9 dec. as. op de Beurs voor Kleine Uitgevers in Paradiso staat met twee nieuwe uitgaven: 'Louis is alive, but not kicking. Hij gaat erg achteruit. Weegt nog 50 kg. Hij eet redelijk en drinkt veel. Het enige wat hem nog amuseert is muziek. Toch maakt hij geen depressieve indruk. Hij heeft geen pijn en slaapt veel.'

 Op 9 december in VPRO's Vrije Geluiden besteedt Guus Janssen op tv ‘enige’ aandacht aan Louis' muziek. Maar waar bleven toch zijn vele opt­redens in oa. Music-Hall? Waar bleven de twee uren met uitvoeringen van zijn composities door Guus en met toelichting van Louis zelf? Met ingang van febru­ari as. zijn ze - met nog veel meer - terug te vinden op de nieuwe archief­site van de omroep woord.nl.

 Hier alvast het vijf-uurs Marathon interview dat ik met hem had in 1990, en dat geen interview mocht zijn. Een 'gesprek' dan.

Tags: